Kunsteducatie

***2021-2022***
Volgend schooljaar zal ik op woensdag morgen en vrijdag morgen/middag lesgeven in het atelier. De kosten zijn 485 euro per 30 lessen. Ik houd de schoolvakanties vrij. De lessen duren van 09:00 tot 11.30 uur. Op vrijdag middag zal er ook lesgegeven gaan worden van 13:00 tot 15:30 uur. De eerste les zal starten in week 37. 

Het afgelopen jaar ben ik met mijn leerlingen online bezig geweest.
Het was even goed nadenken over welke opdrachten er geschikt waren om via Whatsapp, Meet of Zoom te geven… Maar het is opvallend wat voor geweldige resultaten er gehaald zijn!
Enorme vooruitgang met veel meer ruimte voor durf en authenticiteit.
Onder andere deze opdracht kun je bekijken op de foto’s hiernaast, een groot doek gemaakt in twee lessen met enorme kwasten en rollers naar aanleiding van de “stenen” van robert Zandvliet.

Op dinsdag, woensdag en vrijdagmorgen geef ik een opleiding in teken en schildertechnieken maar ook inzicht in kunst en kunststromingen. Deze kost 485 Euro voor 30 lessen. Hier zitten beginnende en vergevorderde leerlingen, die er van houden om uitgedaagd te worden en te leren. De 30 lessen bestaan uit 6 blokken van 5 lessen We beginnen met een ontdekkingstocht naar een stroming, techniek of kunstenaar, daar krijgen we door veel kijken en vergelijken inzicht in. Dan gaan we met een onderdeel experimenteren en oefenen, en daarna maken we een schilderij waar we deze kennis in toepassen. Bij deze laatste 2 a 3 lessen is de begeleiding heel individueel. 

Schilderen op locatie gaat niet door ivm Corona – mei 2021
Ook dit jaar (2021) ga ik weer schilderen op locatie. Vorig voorjaar konden we met 10 deelnemers binnen Nederland in een groot conferentie centrum terecht. Het was groot genoeg om afstand te kunnen houden en we hebben heerlijk geschilderd. Nu ga ik proberen naar Frankrijk te gaan, naar Melay, en ook daar is voldoende ruimte. Dit jaar gaan veel partners mee, die gaan lekker wandelen en fietsen in de omgeving en s’avonds lekker mee eten en de dag na bespreken. 
Er is nog plek voor een persoon of stel op een kamer! De schildersweek is van 22 mei tot en met 29 mei.

Een aantal keren per jaar geef ik ook workshops, deze kondig ik aan via facebook. Volg Jacqueline Hoenselaar via de social media kanalen, dan blijft U op de hoogte van het laatste nieuws. Natuurlijk doe ik ook workshops op maat. Voor feestjes van kinderen, volwassenen of bedrijven. Met een thema, catering, eten, drankjes, en zelfs op locatie met overnachtingen. Bel of mail mij en ik kom graag met een passend voorstel.